Hoe de keuken schoon te houden tijdens het koken!

Hoe de keuken schoon te houden tijdens het koken!

Stel je de mogelijkheid voor dat je na het koken van een feestmaal je keuken schoner achterlaat dan waar je mee begonnen bent. Professionele chef-koks zijn opgeleid om hun werkruimtes schoon, en geloof me, ze zijn drukker dan u, voorbereiding van vele maaltijden per nacht in plaats van slechts een. U kunt dit ook!

Maak een gereedschapsreiniger

Dit idee komt van mijn moeder, die vaak grote diners organiseert – maar ze doen het ook in restaurantkeukens! Een weekbeurt is perfect voor keukengerei dat tijdens het koken meerdere keren wordt gebruikt.

Bereid een gebruiksvoorwerp voor

Voorkom kruisbesmetting

Plan vooruit. Leg de juiste snijplanken en keukengerei klaar om vlees en groenten gescheiden te houden. Houd schone doeken en papieren handdoeken bij de hand. Ik maak papieren handdoekjes in porties, zodat ik de rol niet hoef aan te raken met… KIPPENVINGERS.

Overweeg wegwerphandschoenen te gebruiken als u rauw vlees aanraakt of met de handen werkt (gehaktballen of pasteitjes maken, een gebraad of kip met marinade bestrijken). Ik bewaar een doos onder mijn aanrecht.

Zet een vuilnisbak neer

Ik hou van een goede afvalbak. Het helpt om mijn snijplank schoon en vrij van schillen en afsnijdsels te houden, zodat ik hem kan gebruiken om alles veilig te snijden, en het is gewoon. zo. Makkelijk. En het scheelt tripjes naar de vuilnisbak, wat gemorste en gevallen schillen vermindert die aan de tegel blijven plakken en een P.I.T.A. zijn om schoon te maken als je ze een paar dagen later vindt. Gebruik twee bakken als u bepaalde kernen of schillen voor voorraad houdt. De inhoud van het afvalbakje kan ook in uw compost!

Bereid de ingrediënten van tevoren voor

De professionals noemen dit mise en place, wat Frans is voor op zijn plaats zetten. Als u van tevoren hakt, afmeet en portioneert wat u nodig hebt, wordt het minder rommelig als u in alle hectiek moet meten of voorbereiden. Zet kleine kommetjes of een paar borden klaar (die makkelijk afwasbaar zijn) en verdeel al uw ingrediënten terwijl u bezig bent.

Ruim gemorste spullen meteen op

Vertrouw me maar: Een vers gemorste vloeistof is een miljoen keer makkelijker schoon te maken dan een die op het oppervlak is vastgebakken. Als u iets morst op de vloer, het fornuis, de aanrecht of de achterwand, veeg het dan op.

Afwassen terwijl u bezig bent

Als u een mes gebruikt, was het mes dan. Als je een maatbeker gebruikt, maak de maatbeker dan na gebruik schoon (of zet hem op zijn minst in de vaatwasser). Om water te besparen, houd ik een sprayflacon van mijn allesreiniger bij de hand en geef ik alles wat schoongemaakt moet worden een snelle spray, een schrobbeurt met een spons of doek, en afspoelen en afdrogen. Zo wordt de vaatwasser minder belast en wordt het opruimen na het koken veel eenvoudiger, omdat je de schone dingen gewoon opbergt in plaats van ze af te wassen.

Vlak voor het eten

Maak stiekem schoon terwijl u wacht. Als u wacht tot de pasta gaar is, de aardappelen gebakken of de saus ingekookt, hebt u een paar minuten. Neem de tijd om het aanrecht schoon te maken, dingen in de vaatwasser te doen of alles af te drogen wat met de hand is gewassen.

Vlak voor het eten

Behandel alles wat in de vaatwasser gaat voor

Geef je vaatwasser een voorsprong op hardnekkig voedsel door de vaat in te spuiten met een voorbehandelingsmiddel (ik gebruik gewoon mijn allesreiniger).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *