Hoe verwijder je kaarsvet van zowat alles

Hoe verwijder je kaarsvet van zowat alles

Uw gasten zitten al vier cocktails te drinken, en plotseling zijn die sfeerverhogende kaarsen die u hebt aangestoken meer een gevaar dan een hulp geworden. De kaarsvet morst over uw linnen tafelkleed en misschien komt het ook op uw tapijt en hardhouten vloerbedekking terecht. Het slechte nieuws is dat er geen magische, snelle en gemakkelijke manier is om kaarsvet verwijderen. Het goede nieuws is dat u met geduld, ellebogenvet en een beetje kennis vrijwel alles kunt ontdoen van kaarsvet.

Van geverfde muren

Leg een aantal vellen keukenrol over de was die je van de muur wilt halen. Verwarm je strijkijzer op de laagste stand en ga met korte tussenpozen met het strijkijzer over de papieren handdoeken. De was moet op de papieren handdoeken overgaan. Je kunt ook een föhn gebruiken en de overtollige was wegvegen als het smelt.

Van Baksteen

Ten eerste, wrijf het er niet in – dat zal het alleen maar verspreiden. In plaats daarvan bevriest u de was en schraapt u deze weg met een oud botermes of iets dergelijks. Nadat je alles hebt weggeschraapt, kan het nodig zijn om terug te gaan met een beetje Goo Gone om de rest te verwijderen. Was de steen daarna met warm zeepwater.

Van hout

Gebruik een föhn om de was zachter te maken en veeg deze vervolgens weg met een zachte doek. Weersta de verleiding om de was weg te spanen. Dit kan het hout of de afwerking beschadigen.

kaarsen op een rij

Van tapijt

Leg een papieren zak over de was. Zet uw stoomreiniger op een lage warmtestand en ga met het strijkijzer over de zak op de wasachtige plek. De was zal door het papier worden geabsorbeerd.

Van stof

Ga in 2 stappen te werk. Leg de stof eerst ongeveer dertig minuten in de vriezer. Verwijder daarna de stof en schraap de koude was eraf. Gebruik ten slotte het warme strijkijzer en de papieren zak om de wasvlek van de stof te verwijderen. Maak het af door een beetje wasmiddel rechtstreeks op de vlek aan te brengen en te wassen zoals voorgeschreven. Als de was een bijzonder zichtbare vlek achterlaat, kunt u deze ook behandelen met vlekkenverwijderaar als de stof wasbaar is.

Van haar

Als de wax op de haarpunten zit, leg ze dan in heet water om de wax te laten smelten. Als de wax dichter bij de haarwortel zit, of op kort haar, masseer dan olijfolie in het haar om de wax los te maken.

Vanuit de gootsteen/badkuip

Gebruik een creditcard of een andere plastic schraper om de wax te verwijderen. Gebruik kokend water om de wax los te maken, indien nodig.

Van kleine voorwerpen

De gemakkelijkste manier om kaarsvet uit kleine voorwerpen, zoals kaarsenhouders, te verwijderen, is ze in de vriezer te leggen. Zodra het voorwerp koud is, haalt u het uit de vriezer en tikt u het koude was eraf.

Van TV/Computer scherm

Je kunt het beste de ijsblokjesmethode gebruiken om de was hard te maken en te proberen het er in één stuk af te tikken. Als de was erg hardnekkig is, probeer dan Goo Gone of minerale spiritus. En misschien kunt u overwegen uw kaarsen uit de buurt van elektronica te houden, voor de zekerheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *