Hoe maak je UGG schoenen schoon

Hoe maak je UGG schoenen schoon

Een deskundige gids om vlekken uit je UGGs te krijgen.

Investeren in een goed, warm paar UGGs van goede kwaliteit houdt je tenen de hele winter door behaaglijk. Deze klassieke laarzen van schapenvacht zijn zo gemakkelijk te dragen dat het verleidelijk is ze aan te trekken, wat voor weer het ook is. En hoewel deze laarzen af en toe een lichte regenbui aankunnen, is die suède buitenkant niet ontworpen om volledig waterdicht te zijn en zijn ze berucht om hun moeilijkheid om ze onberispelijk te houden.

Dus of je nu uit de auto in een modderige plas bent gestapt of je geliefde laarzen gewoon verwaarloosd hebt en ze toe zijn aan een grondige schoonmaakbeurt, hier vind je hoe je je UGGs er op hun best kunt laten uitzien.

Wat is de beste manier om UGG laarzen schoon te maken?

Maak een goed begin met je gloednieuwe UGGs door ze te beschermen met een goede kwaliteit spray-on suède beschermer. Dit voegt niet alleen een welkome laag waterdichtheid toe, maar helpt ook beschermen tegen toekomstige vlekken.

Om alledaags vuil te verwijderen raden we aan regelmatig een suède borstel te gebruiken. Zorg dat je laarzen droog zijn en borstel ze helemaal af om droog vuil weg te borstelen en de natuurlijke pool van het suède te herstellen.

Voor dieper vuil dat een suède borstel niet kan aanpakken en om je laarzen een grondiger schoonmaakbeurt te geven, kun je op zoek gaan naar een eigen suède en schapenvacht reiniger of je kunt een UGG Care Kit kopen die een reiniger en conditioner bevat. Volg altijd de gebruiksaanwijzing op het product en test bij twijfel eerst op een klein oppervlak. Bij het schoonmaken van UGGs raden we aan van boven naar beneden te werken. De onderkant is meestal de vuilste plek, dus bovenaan beginnen en naar beneden werken voorkomt dat vuil zich verspreidt naar schonere plekken.

Als UGG’s nat worden, moet je, om te voorkomen dat er lelijke watersporen op de teenzone ontstaan, ingrijpen voor ze opdrogen. Gebruik een vochtige doek om de rest van de laarzen gelijkmatig nat te maken, maar voorkom dat ze te nat worden en laat ze goed drogen. Zorg dat ze tijdens het drogen hun vorm behouden door ze op te vullen met papieren handdoeken of dichtgeknoopt krantenpapier.

Toptip: Om olieachtige vlekken te verwijderen wrijf je zachtjes met wit krijt of strooi je maïzena op de vlek en laat je die een nachtje intrekken om het vet te verwijderen met een zachte borstel. Herhaal als bij de eerste toepassing niet alle olie geabsorbeerd is.

Hoe voorkom ik dat mijn UGG laarzen gaan stinken?

Hoe behaaglijk ook, de schapenvacht voering aan de binnenkant van UGGs kan na verloop van tijd een beetje gaan pluizen, vooral als je ze af en toe nat maakt of ze zonder sokken draagt. De meest kosteneffectieve en natuurlijke manier om geurtjes te verwijderen is met zuiveringszout. Strooi droog bicarbonaat in de laarzen en schud het rond, zodat het alle plekken diep in de laars bereikt. Laat een nacht staan, schud dan het losse poeder eruit, stel je stofzuiger in op een zachte zuigkracht en gebruik de slang om het overgebleven poeder te verwijderen.

Kan ik UGG laarzen wassen?

Als je UGG laarzen echt smerig zijn, kom je misschien in de verleiding om te proberen ze in de wasmachine nieuw leven in te blazen. Er is online veel tegenstrijdige informatie te vinden over de vraag of UGGs in een wasmachine gereinigd kunnen worden, maar volgens de experts van UGG kan dit ze onherstelbaar beschadigen, dus is het het risico niet waard.

Maar als je UGGs echt aan het eind van hun leven zijn en je de gok wilt wagen, probeer het dan alleen als je bereid bent het risico te lopen ze te ruïneren. Gebruik een delicaat niet-bio wasmiddel en een koude delicatesse cyclus. Laat ze volledig aan de lucht drogen voor je ze draagt. Probeer nooit UGGs in de beste wasdroger drogen.

Moet ik mijn UGG laarzen professioneel laten reinigen?

Veel stomerijen bieden gespecialiseerde reinigingsdiensten voor UGG laarzen aan, maar zelden kunnen ze garanderen dat alle vlekken volledig verwijderd zullen worden. Nogmaals, de officiële lijn van UGG UK is dat chemisch reinigen je UGGs kan beschadigen. Maar als je moeite hebt om ze schoon te krijgen en ze aan de vaklui wilt overdragen, kies dan een erkende stomerij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *