Enkele redenen waarom u een schone keuken moet hebben

Enkele redenen waarom u een schone keuken moet hebben

Het schoonhouden van uw keuken (en andere delen van uw huis) is belangrijk om een aantal redenen die we in een seconde zullen bespreken. Als u zich geen zorgen maakt over de biologie, denk dan aan de economie. Reinheid kan u geld besparen. Het is ook politiek en sociaal correct. We hebben 10 redenen waarom je een uur per week, of minder dan 10 minuten per dag, de tijd zou moeten nemen om je keuken netjes te houden.

Een goed voorbeeld voor uw kinderen

Je denkt misschien dat al die cornflakes dozen op je aanrecht en de vaat die je direct uit de vaatwasser gebruikt in plaats van ze eerst weg te zetten een compromis is waar je wel raad mee weet als het leven minder hectisch is. Feit is dat wat je doet – of niet doet – indruk maakt op je kinderen.

Maak het bereiden van de keuken een stuk eenvoudiger

Het is etenstijd en je bent uitgeput. De afwas van vanmorgen staat op het aanrecht waar u uien wilt hakken, en de gootsteen ligt vol saladeresten die nooit in de afvalvermaler terecht zijn gekomen. Om een maaltijd samen te stellen, moet u eerst de keuken opruimen.

Veiliger zijn

Schoonmaak is niet alleen een esthetische zorg. Het gaat ook om de veiligheid. Druppels op de vloer van de margarita-ramp van gisteren kunnen iemand doen struikelen, en die olievlek op het fornuis van de taco-avond kan een vetbrandje veroorzaken. De keuken is een plek waar water, hitte, elektriciteit en scherpe voorwerpen dicht bij elkaar komen, en de beste manier om deze potentieel gevaarlijke omgeving onder controle te houden is door hem schoon en georganiseerd te houden.

Efficiënter omgaan met voedsel

In keukens draait alles om het bewaren en bereiden van voedsel, en het is dan ook een goed idee om een effectieve en consistente strategie te hebben om voedsel te bewaren. Voedingsmiddelen zoals melk bederven relatief snel, en door uw koelkast schoon en georganiseerd te houden, kunt u de voorraad voedsel bijhouden zodat u het kunt gebruiken voordat het bederft.

Verleng de levensduur van uw apparatuur

De keuken is in de meeste huizen het centrum van de apparatuur, en dan hebben we het niet alleen over de grote apparaten. Uw afvalverwijdering, afzuigkap, vaatwasser, broodrooster, koffiezetapparaat, keukenmachine en andere apparaten werken allemaal efficiënter als ze schoon zijn. Efficiëntie betekent een langere levensduur.

Entertainen zonder schaamte

Entertainen zonder schaamte

Misschien heeft u liever de keuken voor u alleen als u bezoek krijgt, maar mensen komen meestal graag naar de keuken om te zien wat er aan de hand is. Het is de plek waar alle actie is. Wees niet verbaasd als je opgeruimde woonkamer leeg is en je gasten lachend en met veel plezier op een paar meter afstand staan van de vuilniszak die je net hebt gevuld met maïsschillen

Beperk het huishoudelijk gebruik van agressieve chemicaliën

Als het echt vies wordt, denk je al gauw dat je het zware geschut moet inzetten. Schoonmaakmiddelen die in keukens en badkamers worden gebruikt, doden ziektekiemen omdat ze bestaan uit een reeks sterke chemicaliën die de klus klaren, maar ook residu kunnen achterlaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *